Op zondag 24 september 2017 verzamelen zich echte heren en dames over de hele wereld om geld in te zamelen voor onderzoek en bestrijding van prostaatkanker. En natuurlijk ook voor een eerbetoon aan motorrijden, stijl, vriendschap, plezier, en om het soms negatieve imago van de motorrijder te compenseren. Sinds de eerste Distinguished Gentleman’s Ride in 2012 in Sidney is dit evenement uitgegroeid tot een fenomeen en wordt jaarlijks georganiseerd in tientallen landen in meer dan 250 steden wereldwijd. De motorrijders aan deze rit vallen op door hun gedistingeerde kledingstijl en de grote verscheidenheid van motoren. Een streling voor het oog voor de echte liefhebber.

In Eindhoven wordt deze rit voor de derde keer georganiseerd door Moto Puro uit Nuenen en het Javaans eetcafé. Zij hebben de handen ineen geslagen en werken samen met de wereldwijde organisatie om ook in Eindhoven dit evenement tot een succes te maken.

Verzamelen vanaf 10 uur bij Moto Puro (Gulbergen 45A in Nuenen) waar om 11 uur vertrokken wordt voor een tocht door de Brabantse dreven met een tussenstop waar gelegenheid is voor een hapje, een drankje en een fotootje. Na deze pauze zal de rit voortgezet worden met de Kleine Berg in Eindhoven als eindbestemming. Het hoofdthema zal zijn, en hoe kan het anders, motoren en fashion. Hier zullen zowel alle tweewielige voertuigen en zijspannen als hun distinguished uitgedoste berijders te bewonderen zijn. Mocht je deze prachtige stoet motorrijders tegenkomen, zwaai even naar ze en deze aardige bikers zullen zeker naar u terugzwaaien!!! Of maak op de eindbestemming een praatje met ze.

In korte tijd is in Eindhoven deze motorrit uitgegroeid van een kleine 130 rijdersin 2015 naar 185 in 2016. Met dit jaar nog meer activiteiten op de Kleine Berg: levende muziek, veel aandacht voor fashion, een vintage zadelmaker, helmen spuiten, een originele Amerikaanse schoenenpoetser en verschillende infostands van o.a. Blue Ribbon. Ook voor de inwendige mens is gezorgd. En natuurlijk zijn er voor de deelnemers prachtige prijzen te winnen. Zo is er o.a. een verkiezing van de best geklede motorrijder. Voor de deelnemer die de grootste afstand heeft afgelegd om deel te nemen aan dit evenement is er ook een prijs beschikbaar.

De Distinguished Gentleman’s Ride is open voor customs, café racers, bobbers, fat trackers, retro’s, scooters, zijspannen, classics en andere “aparte” motorfietsen. In principe is iedere motorrijder welkom. Voorwaarde is wel dat je “distinguished” ten tonele verschijnt. Dus: maatpakken, smokings, rokkostuums, stropdas en vlinderstrik, snorren in de pommade, tweed jasjes, monocles, blazers en voor de (mee)rijdende dames natuurlijk galajurken, stola’s en hoge hakken. Kortom: wees zo creatief of alledaags als je wilt zijn.

Aanmelden kan op www.gentlemansride.com en ontvang het originele DGR 2017 vaantje. Het allerbelangrijkste is om samen plezier te hebben en geld in te zamelen voor onderzoek en bestrijding van prostaatkanker. Dit geweldige evenement wordt georganiseerd i.s.m. de horeca en diverse ondernemers van de Kleine Berg.

Wil je meer weten? Kijk dan op www.gentlemansride.com