Het nieuwe jaar is al even begonnen. Een nieuw jaar betekent nieuwe trends. Speciaal voor de trendspotters een sneak peak van de woontrends 2019. Welke woontrends blijven? Wat zijn de nieuwe kleuren? En welke items zijn onmisbaar in jouw interieur?

Kleuren

Om te beginnen met de kleuren. Er zijn een aantal blijvertjes, zoals groen, mosterd geel en kobalt blauw. De nieuwe kleurentrends die wij dit jaar zeker gaan zien zijn goud, paars, beige en pasteltinten. Een kleurtrend waar perzikachtige, zalmroze en oranje tinten in samensmelten. Terra peach is bijvoorbeeld zo’n nieuwe kleur, deze kleur is goed te combineren met materialen zoals brons, zilver en goud. Volgens vele deskundigen worden de kleurencombinaties steeds gewaagder.

Duurzaamheid

Hoe meer groen in huis, hoe beter! Planten zijn goed voor je gezondheid, omdat ze ook dienen als lichtfilters. Natuurlijke materialen en planten creëren verbinding met de natuur in je huis en zorgen voor veel rust. In 2019 blijft duurzaamheid ook een trend, iedereen gaat steeds bewuster leven. Bij duurzame materialen kun je bijvoorbeeld denken aan kurk, jute, linnen en riet. Het handige van deze trend is dat de basiskleur groen ook gemakkelijker te matchen is met grijs of blauwtinten.

Musthaves

Minimalistisch is uit! De combinaties mogen weer spannender en kleurrijker zijn. Een onmisbare trend de komende tijd is velvet. Velvet is helemaal hot and happening, net als in de mode industrie. Denk bijvoorbeeld aan velvet stoelen, poefen, banken en kussenslopen. Natuursteen is ook echt een must have voor 2019 en dan vooral echt marmer op vloeren bijvoorbeeld. Vloerkleden blijven dit jaar ook nog wel even in de picture. Zo zien we juist dat tegenpolen elkaar aantrekken. Een rond kleed bij een rechthoekige bank kan dus gemakkelijk!