Oktober is de maand van de Dutch Design Week. Eindhoven staat die maand in de schijnwerper op gebied van design. Op zo’n honderd locaties in Eindhoven worden er negen dagen lang tentoonstellingen gehouden door verschillende ontwerpers. Maar natuurlijk kun je de rest van het jaar ook gewoon lekker ‘Dutch Design’ shoppen in Eindhoven.

#1 Piet Hein Eek 

Piet Hein Eek is een van de meest bekende ontwerpers van ons land. Eek heeft in Eindhoven zijn eigen imperium op Strijp-R, een nieuwbouwwijk in Strijp-S. Hier vind je naast zijn werkplaats, ook een showroom, restaurant en een leuke designwinkel. In de winkel kun je zijn eigen werk kopen, gecombineerd met dat van andere ontwerpers. Piet Hein Eek is bekend geworden met meubels van sloophout, maar inmiddels gaat zijn werk veel verder dan dat! Ik zeg, ontdek het zelf!

Halvemaanstraat 30, www.pietheineek.nl

#2 Vij5

Vij5 is het label en platform van Arjan van Raadshoven en Anieke Brand. Dit koppel heeft een bijzondere lijn van minimalistische producten. Hun eigen en meest bekende item is de ‘Flexvaas’, waarmee ze een Dutch Design Award hebben gewonnen. Bij het ontwerpen van producten werken ze actief samen met andere ontwerpers.

Hallenweg 1, www.vij5.nl

#3 Yksi Expo & Winkel

Ook in Strijp kun je binnenlopen bij Yksi Expo & Winkel. Hier vind je een designwinkel en expositieruimte onder één dak. Het biedt jonge, net afgestudeerde ontwerpers een kans hun werk te tonen, dit werk is dan ook vaak te koop. Yksi heeft producten in de winkel die nieuw en innovatief zijn, een goed verhaal hebben en waarbij duurzaamheid hoog in het vandaal staat. Het is een fijne plek om lekker rond te snuffelen, bovendien is er ook een toffe koffiebar!

Torenallee 22, www.yski.nl

Ken je nog leuke plaatsjes? Dan hoor ik die graag! Alvast veel plezier met shoppen.