Wat als je opeens kanker blijkt te hebben? Of een dierbare het nieuws krijgt niet lang meer te leven? Wat doe je? Kruip je in je schulp en deal je er vooral in je eentje mee? Of zoek je clubjes en activiteiten op waar je kunt delen en expressie kunt geven aan de storm aan gevoelens die binnenin je raast. Deze dames besloten het 2e en begonnen recentelijk aan de 4-delige workshop ‘Dance for Cancer’.

Want dat het zwaar is staat buiten kijf, daar zijn de dames het unaniem over eens. Maar wat draagt er dan echt bij? Ergens naartoe werken, het gevoel hebben dat je vooruit werkt, samen iets creëren wat een positieve noot geeft aan de ziekte. En die noot is nodig, want gevoelsmatig staat de kanker altijd om de hoek.

En dat met elkaar kunnen delen, is onbetaalbaar. En of het dansers an sich typeert of het de ziekte is die dit blootlegt; positiviteit schijnt als een blakende vuurtoren overal doorheen. ‘Vaak begin ik droevig, maar ervaar ik tijdens de dans steeds meer levenslust en passie’. Waar ze vaak het gevoel hebben dierbaren te moeten ondersteunen, krijgen ze hier de ruimte om hun verdriet te laten gaan.

Het is verbazingwekkend met hoeveel optimisme de dansers terugkijken op hun ziekteproces; als een krachtige levensles die hen heeft laten zien wat echt belangrijk is, die ze een stukje dichter bij hun ware zelf heeft gebracht. Dat ondanks de afschuwelijke behandeling, de ziekte hen juist weer tot leven heeft gebracht.

Wil jij dit prachtige initiatief steunen en middels de workshops zelf het dansen ervaren, kom dan naar de benefietshow op 18 februari bij Studio19 bij PlanB.

Kijk voor meer info op: facebook