“Koffie is een mooi product en de op één na meest gedronken drank ter wereld. Ik vind het mooi wat koffie doet: het verbindt mensen, op de meest uiteenlopende momenten.”

“Koffie verbindt mensen op alle momenten.”

Ralf Battenberg combineerde zijn twee grote passies, koffie en DAF, in Dafeïne. Uit de achterkant van zijn DAF 33-bestelauto uit 1973 verschijnt een Faema e61-espressomachine. Ralf: “Bij een klassieke auto hoort een klassieke machine. Mensen kunnen zo naast me staan en in het kopje kijken. Ik werk vanuit mijn hart en wil een connectie maken. Het moment van overgeven van de koffiebeker, van hand tot hand, daar krijg ik pretoogjes van.”

Ralf gebruikt koffie die in in Eindhoven gebrand is. “Ik heb gekozen voor een lokale brander, omdat die mij precies kan vertellen hoe de bonen gebrand zijn, welke variëteit het is en hoe ze bewerkt zijn. Neem bijvoorbeeld de koffie uit Rwanda; de koffiebessen worden gewassen bij wasstation Coko, een coöperatie die uit voornamelijk vrouwen bestaat. Daarmee zijn zij een voorbeeld voor de regio. Ik hang altijd een A4’tje aan de DAF met informatie over de oorsprong en smaak van de koffie die ik gebruik.”

“Ik werk vanuit mijn hart.”

Met Dafeïne zorgt Ralf voor chemie: “Je moet anders durven zijn, aanvoelen wat een ander wil. Of dat nu je opdrachtgever is of een gast in de rij op een festival.”

Dafeïne – Ralf Battenberg
T 06 446 921 00
www.dafeine.nl
[email protected]