Of misschien kan ik beter zeggen een Lenterige Winter. Aangezien de temperaturen de laatste dagen heerlijk zijn opgelopen tot 16 graden. De overstap van winter naar lente zorgt sowieso ieder jaar weer voor verwarringen bij de meeste mensen. Want de kwestie over de winterjas of zomerjas speelt zich nu af in vele hoofden. En aangezien de lente nu drie weken eerder is begonnen, komen we al helemaal de vreemdste dingen tegen.

Zo liep ik laatst door de stad. 16 graden, het zonnetje brak een beetje door, de wind was aanwezig en men was duidelijk van mening verdeeld over kledingkeuzes. Zo liep er een vrouw rond met een dikke winterjas en sjaal, terwijl haar partner een t-shirt met korte mouwen aanhad. De panty’s onder alle rokjes worden nu ook weggelaten, maar de dikke wollen wintertrui is nog lang niet ingeruild voor het t-shirt. Dat is toch net iets te koud.. Het is idioot! Misschien dat Fred van Leer een bezoekje kan brengen aan onze stad, om even wat stylingsadviezen te geven.

Niet alleen de mensen zijn in de war, de natuur weet zich ook geen raad meer. Heb jij ook  last van een snotneus? Dat komt echt niet omdat je kou hebt gevat hoor, het zijn die winterse hooikoorts perikelen. Wie had ooit gedacht dat we last zouden krijgen van hooikoorts in de winter. Straks verschuiven onze seizoenen zo erg, dat we Kerstmis vieren in ons zomerjurkje, net zoals in Australië! Ik hoop voor alle schapen dat het weer niet meer omslaat, want zij zijn hun winterse vacht al kwijt.

Natuurlijk brengt een vroege lente ook leuke dingen met zich mee, want iedereen wordt toch blij van lekker weer! Het is weer tijd voor terrasjes, stedentrips en fietsrondes. Het zonnetje brengt een positieve energie met zich mee en iedereen wil naar buiten. Genieten van de eerste zonnestralen! Lammetjes, biggetjes en kalfjes worden geboren, de bloemen gaan groeien en de dagen worden langer. Kortom, een vroege lente brengt veel positiviteit met zich mee. Dus laten we daar volop van gaan genieten! Tot de volgende keer.

Liefs Caitlin