Om te beginnen, ik beschouw jou als een stijlvol persoon, ontwikkeld op elk vlak. Daarom begrijp ik dat jij net als ieder ander ambitieus persoon ook graag de grenzen opzoekt. Zo ook in de sportschool. Want fitness is nu eenmaal een populaire sport. Laat mij je wel waarschuwen voor de grote valkuilen die je te vaak ziet in de sportschool. Ook voor je eigen bestwil…

Al die gekke nieuwe oefeningen die bedacht worden door alle hippe personal trainers. Dit allemaal onder het kopje ‘functioneel trainen’. Alleen tegenwoordig zie ik typetjes juist ondersteboven of achterstevoren aan een rek hangen, zwaaien met gewichten in hun handen. Het is vreemd. Kom je er voor de eerste keer? Vraag dan alsjeblieft iemand om hulp. Want wat je zelf hebt verzonnen, is niet goed voor de spieren die je hoopte te trainen, maar ook niet voor de lachspieren van anderen. Als ik iemand zie balanceren op een halve bosu bal terwijl ze dumbellsquats doet, voel ik de enorme behoefte om die bal onder haar vandaan te trappen. Ik neem aan dat alle Adriaantjes (acrobaten) niet bezig zijn met een auditie voor te bereiden voor het circus. In dat geval sorry Adriaan.

Ik snap dat iedere sporter probeert om hun oefeningen zo hip mogelijk te maken, alleen hebben zij niet door dat zij de Adriaantjes van de sportschool worden. Het is natuurlijk ook super dat je naar de sportschool gaat! Dus beste sporter, probeer alsjeblieft zo sterk en atletisch mogelijk te worden, maar laat die maffe oefeningen links liggen. Met de juiste oefeningen en gezond eten, kom je er wel. Of maak een afspraak met een personal trainer. Die voorkomt dat je de verkeerde oefeningen doet, waardoor je niet meer als een aap aan een rek hoeft te hangen. Mocht je het toch nodig vinden om deze idiote stroming van acrobatiek te volgen, neem dan je dumbbells mee naar Monkeytown.

 

Liefss Caitlin