De lekkerste veganistische maaltijden van Eindhoven eet je voortaan bij Calypso op het Stratumseind. De gezelligste ‘huiskamer’ van Eindhoven, dat vorig jaar nog werd omgedoopt tot visrestaurant, is verkocht. Vanaf nu serveren ze hier veganistisch eten dat robuust, bourgondisch en een beetje ruig is. “Lekkere no-nonsense gerechten die herkenbaar zijn, maar toch bijzonder!”, aldus de kersverse eigenaresse Linzi Lemmens.

Per 17 april 2019 is Bar Bistro Calypso in Eindhoven overgegaan in nieuwe handen. Zij zijn nog steeds de gemoedelijke huiskamer, maar nu met een nieuwe menukaart. Misschien ken je Linzi wel, onder de naam Bakblik.  Met de sfeervolle foodtrucks, zelfgebouwd van oude paardenwagens, reizen zij sinds 2012 stad en land af om leuke feesten en evenementen van goed eten te voorzien. Ons aanbod is vers, zelfgemaakt en volledig plantaardig, vegan dus. Die foodtrucks die blijven trouwens gewoon bestaan ook al heeft ze nu een vaste stek op Stratumseind.

Gat in de markt

De gerechten zijn robuust, bourgondisch en een beetje ruig. Lekkere no-nonsense gerechten, die tegelijkertijd herkenbaar en toch bijzonder zijn. Natuurlijk houden zij ook rekening met diverse allergenen, zodat iedereen bij Calypso aan kan schuiven.

Linzi is enthousiast over haar nieuwe vaste stek: “Calypso heeft een laagdrempelige woonkamersfeer en het gezellige publiek sluit heel goed aan bij dat wat wij willen neerzetten. Het is een prachtige locatie, met grote ramen én een mooi zonnig terras.” Linzi ziet in Eindhoven bovendien een gat in de markt als het gaat om de vegan keuken. “Plantaardig, duurzaam, leedvrij eten is in opkomst”, legt ze uit, “Ik zie de toekomst zonnig in!” Check hier de spiksplinternieuwe website.

Stratumseind 83 Eindhoven

 

 

Lees hier ons vorige artikel: COLUMN Gemakkelijk Reizen.