De Effenaar is een multifunctioneel poppodium met twee zalen, een restaurant-café en een eigen achtertuin. Rockbands, rappers of een lekker festivalletje, je vindt het allemaal in de agenda van de Effenaar. Bekijk hier een aantal leuke optredens en markeer deze in jouw agenda! Ook zin in een avondje uit?

Zaterdag 15 juni

AVA LUNA

Weirdo-pop om op te dansen. Ava Luna is een puzzel van duizenden stukjes; een frisse cocktail van elektro-funk en plagerige pop. De groep heeft een geheel eigen sonische taal ontwikkeld en een reputatie voor hectische en betoverende live-optredens. Ava Luna is weirdo-pop waar je op kunt dansen, art pop á la Deerhoof, Dirty Projectors en Mitski en veel meer dan dat. De Amerikaanse groep maakt voor het eerst een oversteek naar ons kikkerlandje. Pitchfork, Noisey en vele andere muzieksites zijn al fan, nu jij nog!

 

Zaterdag 6 juli 

WE ALL LOVE 80’S 90’S 00’S 

Waan jezelf terug in de tijd met de meest geweldige hits en beelden uit de jaren 80, 90 en de zeroes! Om een geweldige avond uit te hebben en te genieten van alles wat deze geweldige drie decennia te bieden hebben moet je het volgende doen. Onderstreep deze datum in je agenda, laad die oude Nokia op, trommel al je vrienden op en kom naar de Effenaar toe… want we houden allemaal van de 80’s, 90’s en 00’s!

 

Donderdag 10 oktober

NICK & SIMON HET DAK ERAF CLUBTOUR

Het bekendste zangduo van Nederland komt terug naar de Effenaar. Want al is dit hun eerste echte clubtour, deze Volendammers stonden vijf jaar geleden al op het podium van onze grote zaal. Na eerder dit jaar Vrienden van Amstel Live, hun eigen Ziggo Dome shows en diverse festivals gaan ze met deze clubtour een nieuwe live uitdaging aan. Naast de bekende hits komt vooral het meer uptempo deel van hun repertoire aan bod. Leidraad voor de show is om samen een onvergetelijke avond te beleven! Dus ‘Pak maar mijn hand’ en maak me ‘Gek van geluk’.

 

Vrijdag 18 oktober

3J’S CLUBTOUR

In 2007 maakte Nederland voor het eerst kennis met de 3JS toen zij hun debuutalbum ‘Watermensen’ uitbrachten. In de jaren die volgden bracht de band nóg negen studioalbums uit waarvan er vier de gouden status behaalden. Naast hun onafgebroken aanwezigheid op de radio, kennen we de Jees natuurlijk van tv-programma’s als De Zomer Voorbij, De Beste Zangers van Nederland en hun muzikale bijdrages aan programma’s als DWDD. Wat begon met een op akoestische instrumenten gebaseerde folksound is uitgegroeid tot een geheel eigen pop/rock sound met als belangrijke kenmerken de Nederlandse taal en de onmiskenbare stem van zanger Jan Dulles.

 

Zaterdag 2 november

MEROL 

MEROL ging van nul naar honderd in 2018, dat bleek maar weer uit haar drie razendsnel uitverkochte Paradiso shows. De zangeres maakt catchy Nederlandstalige popmuziek, gekenmerkt door cheeky teksten en jaren ’80 synths. De roodharige femme fatale is charmant, ondeugend en een tikkeltje ordinair, maar met een gezonde dosis zelfspot weet ze ieders hart te veroveren.

Zaterdag 2 november

NACHTCOLLEGE ZEVENJARIG BESTAAN

Een verjaardag moet gevierd worden! In november 2019 bestaat Nachtcollege alweer 7 jaar, dat gaat natuurlijk gevierd worden met een tour door verschillende steden in Nederland. Eindhoven mag vanzelfsprekend niet ontbreken! Ze maken binnenkort de line-up en de start van de kaartverkoop bekend!

 

Donderdag/Vrijdag 12 & 13 december

EINDHOVEN METAL MEETING 2019 WARM-UP PARTY: O.A. DØDHEIMSGARD + BÖLZER

De ideale warm-up voor twee dagen EMM. De elfde editie van Eindhoven Metal Meeting zou niets zijn zonder een keiharde warm up party. Hier kan je alvast je nekspieren, slokdarm en trommelvliezen trainen voor twee volle dagen metal in de Effenaar.

Line up:

Dødheimsgard
Bölzer
Blaze Of Perdition
Matterhorn

 

Bekijk hier ons vorige artikel: We mogen binnenkort weer stemmen, maar waarvoor? www.licht-op-eindhoven.nl/verkiezingen-europeesparlement