“Onze kennis zit in onze mensen”

“Brainport Eindhoven draagt méér bij aan onze nationale economie dan Schiphol en de Rotterdamse haven samen. Een echte brainport waar technologie, op mondiaal niveau, het verschil maakt. En daarin spelen hechte, langdurige en kennisintensieve samenwerkingen een uitermate belangrijke rol. En juist deze kenmerken gaan ook op voor ingenieurs- & adviesbureau ACE. Al vier decennia lang!

ACE startte in 1977 als een bureau dat door opdrachtgevers als DAF Trucks en Philips vooral voor detailengineering in de arm namen. “Overigens zijn beiden opdrachtgevers die we, na 40 jaar nog altijd onafgebroken tot onze klanten mogen rekenen” licht directeur Hans Martens toe. “Inmiddels voert ACE als integrator projecten uit van A tot Z. Benaderden opdrachtgevers ons vroeger om een ontwerp uit te werken, nu worden we al in de vroegste fase gevraagd om in brainstormsessies mee te denken over de ontwikkeling van een product.”

Verantwoordelijk voor integrale traject
ACE opereert met zo’n 200 medewerkers vanuit kantoren in Eindhoven, Delft, Lummenen Gent. Het bureau bedient opdrachtgevers in de Benelux met diensten op het gebied van mechanische en mechatronische ontwikkeling, engineering en prototyping. “We werken voor klanten in heel uiteenlopende sectoren; van grote multinationals tot veelbelovende startups en onderzoeksinstellingen. We ondersteunen hen vanuit onze vier specialismen: productontwikkeling, industriële automatisering, hightech systemen en constructietechniek. Bij ons op kantoor of op locatie bij de klant. Doorgaans zijn we verantwoordelijk voor het integrale traject; van conceptueel ontwerp tot en met nulserie-begeleiding of de bouw van machines of complete productielijnen.”

Aantrekkelijk voor ambitieuze engineers
De brede oriëntatie vanuit vier specialismen maakt ACE tot een aantrekkelijke partner voor opdrachtgevers. Martens: “Ze kunnen immers hun totaalproject bij ons neerleggen. Dat betekent één aanspreekpunt en één verantwoordelijke. Dat heeft sterke voordelen in termen van doorlooptijden, coördinatiekosten en risico’s.

Maar ook voor medewerkers is die veelzijdigheid van vier specialismen interessant. Bij ACE ligt de focus op datgene waar hun hart ligt: ontwerpen. Onze vier gespecialiseerde business units wisselen voortdurend kennis en medewerkers uit en ook vanuit de verschillende sectoren waarvoor we werken, vindt constant kruisbestuiving plaats. De ene keer werk je bij ons op kantoor, een andere keer neem je direct een kijkje in de keuken van de klant. Kortom, als ambitieuze engineer maak je bij ACE een ongekende leercurve door.”

Alle ruimte om te groeien
Bij een terugblik over 40 jaar ACE vallen de langdurige relaties op. Relaties met opdrachtgevers. “Hoe beter je elkaar kent, hoe slimmer en efficiënter je kunt werken.” Dat vertaalt zich ook in de infrastructuur van het bureau, waar men vaak letterlijk in het netwerk van de klant werkt. Maar wat evenzeer opvalt is hoe lang medewerkers zich kennelijk thuis voelen bij ACE. Jubilea van 12,5, 20, en zelfs 25 jaar zijn geen uitzondering.

ACE sponsort Volvo Ocean Race 2017-2018

ACE Ingenieurs- & Adviesbureau uit Eindhoven heeft zijn naam verbonden aan editie 2017-2018 van de prestigieuze Volvo Ocean Race. Samen met Brunel International, ABEL Delft en Embrace Tech Startups vormt ACE de groep sponsoren achter Team Brunel.

De finish vindt plaats in juni 2018, in de haven van Scheveningen. Daarbij worden zo’n half miljoen bezoekers verwacht. Een betere exposure kan co-sponsor ACE zich nauwelijks wensen.

ACE
Dr. Holtropstraat 46 | Eindhoven
T 040 257 8300
www.ace.eu