Voor de hightech maakindustrie om precies te zijn! Het is de bedoeling dat de ‘fabrieken van de toekomst’ zich vestigen op het vrijgemaakte grond. De gemeenteraad heeft al toestemming gegeven voor het eerste gedeelte van de Brainport Industries Campus. Het eerste bedrijf dat zich zal vestigen is de Eindhovens hightech toeleverancier KMWE.

We zijn natuurlijk gewend dat losse bedrijven zich vestigen op de campus. In dit geval zal dat anders uitpakken. Waarom hoor ik je denken? Wat deze campus zo anders en vooruitstrevend maakt is dat het terrein over gedeelde faciliteiten beschikt, die per gebruiker naar eigen wil kan worden aangepast. Hierdoor verdwijnen de grenzen tussen bedrijven waardoor vernieuwende samenwerkingsmodellen kunnen ontstaan.

De campus zal worden gebouwd in het noordwesten van de stad tussen de randweg en Eindhoven Airport.

De eerste tijden zal het spannend zijn voor de initiatiefnemers omdat de gemeenteraad nog niet voor alle delen van de nieuwe campus groen licht heeft gegeven. Men is namelijk bang voor leegstand op bedrijventerreinen die al gevestigd zijn in de regio.

Natuurliefhebbers hoeven zich geen zorgen te maken dat Eindhoven nog meer groen verliest. Er komt namelijk een ecologische verbindingszone waardoor het bedrijventerrein en de natuur één geheel wordt.